Vänsterpartiet Värmland

Vänsterpartiet Värmland växer!

Det blåser vänstervindar i Sverige och det märker vi i Vänsterpartiet Värmland.  Under det senaste året har vi ökat med drygt 100 medlemmar och idag är vi drygt 425 medlemmar i distriktet. Vi var många engagerade i EU-valrörelsen, vi har listor i nästan alla kommuner och en ny partiförening startar i Eda.

Att Vänsterpartiet är starka märks på flera sätt.  På lokal nivå märker vi det bl.a. genom att vi nu har listor, eller är på gång med listor, i varje kommun i Värmland förutom en. Storfors, en av de kommuner där det var osäkert om de skulle få ihop någon lista till kommunvalet, har nu en lista till kommunfullmäktige.  I Eda är det på gång med en partiförening, efter att det under senaste mandatperioden inte funnits någon. På söndag 15 juni är det öppet möte i Folkets Hus i Åmotfors kl 13.00 för personer som är intresserade av Vänsterpartiet och att bli medlemmar.

Det är Nicklas Backelin, tidigare aktiv i (S), som varit drivande i uppstarten. Han har, tillsammans med några andra kamrater från, valt att kliva över till Vänsterpartiet och startar nu upp en partiförening. Utöver Nicklas Backelin är det även Eva Aanerud Karlsson, Lars-Erik Backelin, Elisabeth Einertsen, Tina brink och Tomy Tranberg, flera av dom har tidigare varit engagerad i Socialdemokraterna.

Jag har alltid legat till vänster i min politik och nu kände jag att det var dags att ta steget över till Vänsterpartiet. Vänsterpartiet behövs i Eda. Frågorna om vinsterna i välfärden är en av de saker som fått mig att kliva över, det är viktiga frågor för mig där Vänsterpartiet tagit en tydlig ställning.

Ett annat sätt som vi har känt av det stärkta vänsterpartiet är engagemanget i EU-valrörelsen. I nästan varje aktiv partiförening och på Stora torget i Karlstad var Vänsterpartiets valstuga den som var öppen mest. Många medlemmar, nya som gamla, engagerade sig. t.ex. genom att dela flygblad, ha bokbord och stå i valstugan. Med det i ryggen tillsammans med våra många nya medlemmar känner vi oss starka inför höstens valrörelse.

Som tidigare nämnt är det bara en kommun där det fortfarande är osäkert om det kommer att bli någon lista, och det är i Säffle. Vi hoppas att även Säffle kommer igång innan hösten. Om det finns intresse att starta upp en mer aktiv partiförening i Säffle är det bara att kontakta distriktsexpeditionen så ska vi se till att ni kommer igång!

Dela den här sidan:

Kopiera länk