Vänsterpartiet Värmland

SKL:s kongress 2015

20151111_140625Hej Anders Nilsson!
Du är ett av Vänsterpartiets ombud på SKL-kongressen som pågår i Karlstad just nu. Vad är SKL egentlingen?
SKL står för Sveriges Kommuner och Landsting och är en arbetsgivar- och intresseorganisation. Alla kommuner, landsting och regioner i Sverige är medlemmar.

 

Vad är det ni ska göra under dom här dagarna?
På kongressen beslutas om mål och inriktning för SKL:s verksamhet de kommande fyra åren. Det är 451 ombud som är företrädare för förbundets medlemmar som deltar under kongressen, 31 av dom är Vänsterpartister och jag är det enda vänsterpartistiska ombudet från Värmland.

 

Vad tycker du är de viktigaste frågorna under årets kongress?
Det är helt klart inriktningsdokumentet som vi beslutar om. Det är det dokument som styr den verksamhet som förbundet kommer att driva fram till nästa kongress och därför är det viktigaste beslutet vi fattar.

 

Vad ser du mest fram emot under kongressen?
Det är alltid trevligt att träffa kommun-/landstings- och regionpolitiker från hela Sverige. Det ger en kick och en kunskapsinhämtning som man sällan får i det dagliga politiska arbetet. Motioner och dokument och diskussionerna kring dom ger också ett underlag att använda i framtida debatter.

 

Om någon frågar dig vad de kan göra i Karlstad, vad tipsar du om då?
Oj, jag är ju inte Karlsting, men jag skulle tipsa om Värmlandsmuseum eller gå på hockey. Det finns många sköna restauranger i stan. Kongressen är väldigt intensiv och det är inte så långa pauser, så ett tips till kongressdeltagarna är att strosa runt i den sköna miljön som Karlstad erbjuder med mycket vatten, grönytor och görhärliga värmlänningar! Vi är på Karlstads CCC så det är bara att kliva utanför dörren så kan en strosa längs älven och insupa lite Värmländsk luft.

Dela den här sidan:

Kopiera länk