Startsida

Välkommen till Vänsterpartiet Värmlands hemsida!

Vänsterpartiet Värmland är partidistrikt för riksdagsvalkretsen Värmland. På distriktsnivå hanteras Landstingspolitiken, regionpolitiken och vilka som är distriktets riksdagskandidater, dvs. vilka i Värmland som ska stå på Vänsterpartiets lista till riksdagen.

Distriktet fungerar som ett stöd till de lokala grundorganisationerna, partiföreningarna. Medlemmar i Vänsterpartiet hör till en partiförening. Det är i partiföreningarna som de flesta medlemmarna utför det aktiva politiska arbetet, t.ex. anordnar demonstrationer och manifestationer, står i valstugan eller delar ut flygblad.

Läs mer om Vänsterpartiets olika delar
Nyheter

INSTÄLLD valskola och partiskola!

På grund av för dålig uppslutning på Valskolan som skulle vara den 13 och 21 maj är tyvärr den inställd. Partiskolan – för dig som är ny i Värmlandsvänstern som skulle hållas den 28 maj blev tyvärr den tänkta lokalen dubbelbokad och därför ställs den också in. Nya datum kommer inom kort! ALLTSÅ: Alla tre träffar, den 13, 21 och 28 maj är INSTÄLLDA!

0 comments

Vänsterpartiet skapade Värmlands största 1 maj!

Värmlands största första maj stod Vänsterpartiet för. I Värmland firades 1 maj i Karlstad, Kristinehamn, Filipstad, Arvika och Sunne. I Karlstad var det nära 300 personer som samlades, där Håkan Svenneling, riksdagsledamot, Anna Hammar, första-namn på regionslistan, Parvane Assadbegli, första-namn kommunfullmäktigelistan Karlstad, Ida Nilsson, ordförande Ung Vänster Karlstad och Faizah Qadiri, representant för Rojhelat kvinnors riksförbund talade. Skuggfolk och Ildefonso Acevedo sjöng och spelade. I Kristinehamn var det ungefär 90 personer som samlades, där Anne-Marie Wallouch, kommunalråd Madeleine Nyvall, partistyrelsen och distriktsordförande, Therese Larsson, ordförande Vänsterpartiet Kristinehamn och Lema Shansab, Ung Vänster talade. Kulturföreningen ADA underhöll och bjöd upp till dans. I Filipstad samlades det omkring 30 personer för att lyssna på tal av Anders Nilsson, ordförande Vänsterpartiet Filipstad, kommunalråd och […]

0 comments

Värmlands största 1 maj!

Snart är det 1 maj och tillsammans ska vi skapa Värmlands största 1 maj och det kommer finnas möjlighet att fira 1 maj på fem olika ställen i Värmland: Karlstad, Kristinehamn, Filipstad, Sunne och Arvika. Ta med er familjen, vännerna och arbetskamraterna – nu ska vi visa hur starka vi i vänstern är inför valet. Utmaningen för Vänsterpartiet är att skapa ett jämlikt samhälle. Ett samhälle för alla, inte bara för de rikaste. På första maj går starkskottet för vår valrörelse – du kommer väl med oss? Program för respektive stad är: Karlstad, ”Värmlands största 1 maj” 12:30, samling på Stora Torget för demonstrationståg som avslutas på Sandgrundsudden 13.30. Väl framme på Sangrundsudden kommer det vara tal, musik och umgänge. Årets […]

0 comments
Gå till nyhetssidan
Vill du läsa om vår politik mandatperioden 2014-2018?

Vänsterpartiet Värmlands står för ett samhälle där människor är viktigare än pengar. Där det är våra gemensamma behov som bestämmer – inte vinstintresset. Vi vill ha en välfärd att lita. Vi vill att varje skattekrona ska gå till det den från början var avsedd för.

Valplattform Vänsterpartiet Värmland

 

Vänsterpartiet anser att sjukvården ska vara god, jämlik, jämställd och tillgänglig för alla. Dina medicinska behov ska avgöra vilken vård du får, inte vem du är, var du bor eller vad det kostar.

Valplattform Hälso- och sjukvården

 

De lokala partiföreningarna har också olika valplattformar. Några av dom hittar du här på hemsidan.

Partiföreningarnas valplattformar

 

Du kan också kontakta den lokala partiföreningen.

Kontaktuppgifter till partiföreningar