• Hem
  • Valen 2014
sida

Valen 2014

Vänsterpartiets viktigaste fråga i valen 2014 handlar om att inga skattepengar för vård, skola, förskola och äldreomsorg ska gå till företag som är ute efter att ta ut vinst. Vi vill i stället satsa på en ökad kvalitet för en välfärd att lita på. I valet kommer vänsterpartiet bl.a. att driva frågorna om vinster i välfärden,  rätten till trygga jobb,  rätten till ett liv utan diskriminering och en ekologiskt hållbar utveckling. Vänsterpartiet är ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund.

Satsa på välfärden
Det behövs fler lärare i skolan så att dina barn kan lära sig mer. Det behövs mer personal i äldreomsorgen så att du inte behöver vara orolig när mormor börjar bli skröplig. I ett sådant samhälle kan alla känna sig tryggare. Vi tycker att det är viktigare än skattesänkningar. Vad tycker du?

Jobb åt alla
Visst är det ganska märkligt egentligen. Vi lever i ett supermodernt samhälle som faktiskt är rikare än någonsin och samtidigt kan inte alla människor få ett jobb. Det finns ju så mycket som skulle behöva göras och samtidigt går människor sysslolösa. Vi vill ändra på det.

Jämställdhet & rättvisa
Genom att satsa på skolan, äldreomsorgen och miljön skapar vi en massa viktiga jobb. Men det finns fler saker vi kan göra. Om Sverige blir mer jämställt och rättvist skapas också fler jobb. För tänk efter lite nu. Om en rik gubbe får en hundralapp till i månaden så går han knappast och köper mer falukorv. Han använder pengarna till att spara och spekulera. Om vi däremot ger pengarna till någon som inte har det så fett, då kommer hon, för det är ofta en hon, ha råd att gå till frisören, gå till tandläkaren och köpa falukorv till ungarna. Och då skapas det nya jobb! Bra va?

Klimat & miljö
De flesta verkar förstå att hotet mot klimatet är helt avgörande för oss alla. Visst vore det bättre om fler tog bussen istället för bilen? I alla fall där det går. Vi tycker att man ska bygga ut kollektivtrafiken och att det ska vara gratis att åka den. Det vore väl bra? Dessutom måste vindkraften byggas ut och det måste satsas på andra miljövänliga energikällor.

 

Texten är härifrån. Där hittar du också Politik A-Ö, där du kan det område som du är intresserad av och läsa mer.

 

Vill du veta mer om Vänsterpartiet Värmlands politik?

Valplattform Vänsterpartiet Värmland   Valplattform Landstinget   Partiföreningarnas valplattformar

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk