Vänsterpartiet Värmland

Nattis i alla Värmlands kommuner

Håkan Svenneling och Anne-Marie Wallouch riksdagskandidater för Vänsterpartiet i Värmland besökte idag nattiset Humlan i Kristinehamn. Där fick de lära sig mer om hur verksamheten fungerade och passade på att presentera Vänsterpartiets förslag om ett Nattis i alla Värmlands kommuner.

I Sverige idag har 6 av 10 kommuner Nattis, men i Värmland har bara var fjärde kommun barnomsorg på obekväm arbetstid. Idag finns 25 miljoner i stimulansstöd till kommunerna. Varav 875 000 kr gick till Värmland. Vänsterpartiets förslag i skuggbudgeten är att stödet höjs till 425 miljoner årligen.

–          Vi satsar på barnomsorg på obekväm arbetstid. Om det ska kunna gå att förena yrken inom vård, omsorg och service med föräldraskap utan att tvingas att jobba deltid, krävs en tillgänglig barnomsorg också på kvällar, helger och nätter, säger Anne-Marie Wallouch.

–          Förslaget är en jämställdhetsreform då kvinnor idag ofta går ner i tid för att få familjelivet att gå ihop eller att kvinnliga anhörig får sköta barnpassningen när föräldrarna måste jobba, säger Håkan Svenneling

Vänsterpartiet kommer driva förslaget om att inrätta Nattis i respektive kommun i Värmland och ett utökat statligt stimulansstöd i riksdagen.

Bild Håkan Svenneling Anne Magnusson förskolechef Anne-Marie Wallouch

Håkan Svenneling, riksdagskandidat, Anne Magnusson, förskolechef, och Anne-Marie Wallouch, riksdagskandidat på Humlan, ett Nattis i Kristinehamn.

FAKTA:
Barnomsorg på obekväm arbetstid finns idag i Filipstad, Hagfors, Kristinehamn och Karlstad. Idag omfattas 167 barn i Värmland.

Dela den här sidan:

Kopiera länk