Vänsterpartiet Värmland

Tematräff: Kultur

11380908_450710891774667_429185147_n
En levande diskussion om kultur, Bengt Berg ser ni i mitten.

Tisdagen den 9 juni var det premiär för Vänsterpartiet Värmlands tematräffar. Det var några stycken som samlandes på Café Heidruns i Fensbol, Torsby för att prata Vänsterpartiet och kultur. Bengt Berg och Sabina Ostermark höll i mötet.

Bengt Berg är tidigare riksdagsledamot för Vänsterpartiet Värmland och är också den som driver Heidruns bokförlag och café. Han är poet och nu också aktuell med en fotoutställning på Von Echstedtska gården utanför Säffle.

Sabina Ostermark sitter i kultur och fritidsnämnden i Karlstad. Hon har nyligen producerat flera kulturarrangemang, t.ex.utställningen Innan luften går ur i Hagfors och Milen, en kulturell vandring i Alster. Sabina är utbildad kulturvetare och har arbetat med ungdomar och kultur på landsbygden.

Under träffen diskuterades kultur i flera olika aspekter, t.ex. hur kultur kan användas i arbetet med integration. En stor del av kvällen gled samtalen in på litteratur och tillgången till litteratur, bl.a. att det är viktigt att kunna tillhandahålla litteratur på fler språk för att så många som möjligt ska ha möjlighet att tillgodogöra sig litteraturen på bästa sätt.

 

Det är alltid roligt att mötas över partiföreningarna, det ger nya idéer och är peppande i största allmänhet. Jag tycker det känns så självklart att kulturfrågorna är en viktig del i vänsterpolitiken, och att Värmland har många möjligheter som vi kan jobba med. Jag hade planerat att tala om ungas villkor och förutsättningar för kulturutövande och passa på att prata om vår nya grafittipolicy, men vårt gemensamma samtal handlade om så mycket mer än de frågorna, och jag lärde mig nya saker. Vänsterpartiet har en stolt historia av att arbeta både för och med kulturen och det kommer dyka upp både ett och två förslag från mig med grund från diskussionerna på träffen i Fensbol. säger Sabina Ostermark.

Dela den här sidan:

Kopiera länk