Vänsterpartiet Värmland

Fatta föreläste i Karlstad

Lördag dfattaen 12 mars bjöd Vänsterpartiet Värmland, Karlstad och ABF in till en föreläsning med Elsa Levinson från Fatta om samtyckeslagstiftning. Det var ett 20-tal besökare som var där och lyssnade.

Lördag den 12 mars bjöd Vänsterpartiet Värmland, Karlstad och ABF in till en föreläsning med Elsa Levinson från Fatta om samtyckeslagstiftning. Det var ett 20-tal besökare som var där och lyssnade.

 Varför finns då Fatta? 36 000 våldtäkter om året, det är ca 100 våldtäkter om dagen. Av dessa anmäls ca 6000 våldtäkter år. Det är tydligt att det är ett stort problem då det sker så mycket våldtäkter. Det är en av anledningarna till att Fatta finns, inledde Elsa Levinson.

Fatta arbetar både med påverkansarbete för en förändrad lagstiftningen och med att förändra normer. fortsatte hon.

 

Vidare berättade hon bakgrunden till att Fatta började, det nuvarande läget och Fattas olika kampanjer. Den senaste handlar om hur media bildsätter artiklar om sexuellt våld.

Det är jättebra att vi får möjligheten att komma ut i olika forum för att sprida kunskap om hur viktigt det är med en samtyckeskultur. Säger Elsa Levinson, styrelseledamot Fatta.

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk