Vänsterpartiet Värmland

Vänsterpartiet Värmlands kongressombud och veteran

Den 9 februari startar Vänsterpartiets kongress i Karlstad. Här nedan följer en presentation av distriktets ombud. De presenteras med namn och bostadsort, sedan har vi frågat om deras sysselsättning och om det varit på kongress förut. Därutöver fick var och en skriva kort vad de vill uppnå på kongressen.

My Funcke, Forshaga, Student, första gången på Vänsterpartiets kongress men har medverkat två gånger på Ung Vänsters riksting.
– Jag ser det som ett tillfälle att lära mig mer om Vänsterpartiet och att vi ska få en så bra valplattform som möjligt. Detta för att kunna föra ett så bra val som möjligt 2018.

Mattias Forsberg, Arvika, Gymnasielärare, första gången på Vänsterpartiets kongress och även utsedd till delegationsledare.
– Jag vill vara en god representant för de som utsatt mig till ombud- att stärka den socialistiska politiken.

Kristoffer Ejnermark, Hagfors, Lärare, första gången på Vänsterpartiets kongress.
– På kongressen vill jag gärna bidra till en produktiv och konstruktiv diskussion för att stärka arbetarrörelsen i landet. Samt bidra till Vänsterpartiets politiska arbete i att verka för ökad jämlikhet och jämställdhet. Då jag som ombud representerar Värmland och är verksam i en bruksort hoppas jag kunna bidra med det perspektivet.

Parvane Assadbegli, Karlstad, Förskolepedagog, första gången på Vänsterpartiet kongress.
– Påverka till en bra valplattform som innehåller integrationsfrågor, hedersfrågor, jämställdhet och jämlikhet. Vi ska vara ett bra parti som skapar riktigt jobb för alla, det är jätteviktigt.

Anne-Marie Wallouch, Kristinehamn, kommunalråd, förskollärare och genuspedagog, varit på kongress tidigare. 
– Jag vill vara med och göra kongressdagarna till en rejäl kraftsamling inför det superviktiga valet i höst.

Lennart Eriksson, Hammarö, vaktmästare, första gången på Vänsterpartiets kongress.
-Jag vill representera Värmland bra, se till att vi håller en vänsterprofil för välfärden. Det finns mycket högerpartier – vi ska se till att håller oss till vänster.

Vänsterpartiet Värmland får även skicka en veteran till Vänsterpartiet kongress den 9-11 februari. För att vara veteran på kongressen behöver en varit medlem i Vänsterpartiet i minst 40 år. Veteranen som kommer åka som representant från Värmland är Lars Olsson från Munkfors som varit medlem i Vänsterpartiet i 56 år.

Dela den här sidan:

Kopiera länk