Vänsterpartiet Värmland

Värmlandsdelegationen berättar om kongressen 2018

Värmlandsdelegationens medlemmar informerar om den 42: a kongressen som ägde rum i Karlstad.

Delegationen bestod av 6 partikamrater. 

My Funcke, Forshaga

Parvane Assabdegli, Karlstad

Lennart Eriksson, Hammarö

Kristoffer Ejnemark, Hagfors

Anne-Marie Wallouch, Kristinehamn

Mattias Forsberg, Arvika

 

Förarbetet har varit gediget. Respektive medlem har blivit tilldelad specifika avsnitt bland kongressmotionerna. Därefter så har vi hållt ett förmöte där vi lyft de motioner som vi stöder. Vi diskuterade även saker som att inte applådera ifall partistyrelsen röstas ned och liknande. Etiska förhållningssätt. 

 

Hela Delegationen stod bakom motionerna om gratis tandsvård, avskaffandet av Karensdagen samt pläderingar för Susanna Göransdotter till programkommisionen samt Madeleine Nyvall till partistyrelsen. 

 

Emellertid så har vi haft ett gott diskussionsklimat i gruppen så samtliga medlemmar har röstat och pläderat för det som de själva tror på. 

 

En majoritet av delegationen var uppe i talarstolen för olika pläderingar och yrkanden. 

 

Alla i delegationen är mycket nöjda med kongressen och vill ge en eloge till samtliga funktionärer. Det enda negativa inslaget var när voteringssystemet krånglade. Det var dock överkomligt. 

 

Information och hjälp från distriktsombudspersoner har varit över förväntan och vi har känt oss mycket trygga tack vare dessa under hela kongressen.

 

Avslutningsvis känner vi en stor tillfredsställelse över att valplattformens fokus låg på jämlikhet och konkreta reformer för detta.

Dela den här sidan:

Kopiera länk