Nyheter

(V) lämnar interpellation om nedläggning av arbetsförmedlingens kontor

Vänsterpartiet har idag lämnat in en interpellation till Värmlandssamverkan med anledning av att arbetsförmedlingen meddelat att de kommer att lägga ner 10 kontor i Värmland.

Vänsterpartiet menar att det kommer att öka på den regionala ojämlikheten och försvåra för de som står långt ifrån arbetsmarknaden, och ställer därför frågan angående hur det kommer att hanteras av den styrande minoriteten.

–          Vi vill veta hur Värmlandssamverkan har tänkt hantera den situation vi står inför där arbetsförmedlingen i princip försvinner ifrån nästan alla Värmländska kommuner. Det kommer att drabba de som redan idag står längst från arbetsmarknaden och det kommer framförallt att drabba de som bor på landsbygden. Säger Anna Hammar, regionråd för Vänsterpartiet.

–          Ojämlikheten i länet riskerar att öka och nedläggningarna av flera lokalkontor kommer ge stora konsekvenser för många värmlänningar. Säger Elisabeth Björk, ledamot i regionala utvecklingsnämnden.

 

Interpellationen är inlämnad 2019-04-01. Du hittar den här.

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk