• Hem
  • Vår politik - r...
sida

Vår politik – riksdagen

Vill du läsa om vår politik inför valet och vilka som står på vår lista till riksdagsvalet? Du hittar den informationen här.


Vänsterpartiet är ett parti som arbetar för rättvisa och jämlikhet. Vi är en sammanslutning av tusentals människor som arbetar tillsammans för det målet över hela Sverige på många olika sätt: på torget, i bostadsområdena, i kommunen och riksdagen.

Allt vi gör har samma mål: att förändra samhället, att göra män och kvinnor jämlika, att ta bort klasskillnader och andra orättvisor, att skapa hållbara lösningar. Det är därför vi med stolthet kallar oss för ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund.

Vi arbetar mot rasismen på nätet. Vi tar kampen för trygga arbeten. I varje kommun där vi får inflytande satsar vi för att få bort ungdomsarbetslösheten och ser till att skattepengarna går till välfärden istället för till riskkapitalbolag.

Vi finns överallt där det finns människor som arbetar för rättvisa. Vi vill inte bara se en bättre värld – vi gör något för att komma dit också.

Vänsterpartiets partiprogram, stadgar, program, uttalanden, riksdagsmotioner, kongressbeslut, rapporter och andra dokument kan du hitta på Vänsterpartiets centrala hemsida.


Vänsterpartiet Värmlands representant i riksdagen är Håkan Svenneling.

I sitt riksdagsarbete sitter Håkan som ersättare i Finansutskottet och Näringsutskottet. Han är också Vänsterpartiets Landsbygdspolitiska talesperson.

Håkan Svenneling, riksdagsledamot

Jag vill se till att landsbygdens frågor lyfts och att samverkan mellan land och stad ökar. Det är viktigt att landsbygden lyfts i debatten så att vi håller ihop Sverige. Landsbygden får inte marginaliseras till att bara handla om jordbruksnäringen. Med mina sju års långa erfarenhet att arbeta med landsbygdsutveckling gör att jag har förståelse för landsbygdens utmaningar.

Han är också ledamot av Nordiska rådet och där sitter han i tillväxt- och utvecklingsutskottet.

Håkan engagerade sig redan som 14-åring i Vänsterpartiets ungdomsförbund Ung Vänster. Han har under sin tid i politiken haft många olika uppdrag och innan han klev in i riksdagen var han aktiv i kommunpolitiken, bl.a. som gruppledare . Till vardags bor han i en hyresrätt i  Karlstad med sambo och två katter.

Kontaktuppgifter

[email protected]
070-00 185 00
Twitter: @hsvenneling


Vänsterpartiets riksdagsgrupp består av 21 ledamöter. Gruppledare är Mia Sydow Mölleby.

Dela den här sidan:

Kopiera länk