Valet 2014

Vänsterpartiet Värmland presenterar sin valplattform

Håkan Svenneling och Anne-Marie Wallouch presenterade i veckan Vänsterpartiet Värmlands Valplattform ”Värmland. Inte till salu.”. I samband med det presenterades också ett förslag från Vänsterpartiet Värmland om att Center för Välfärdsutveckling ska etableras på Karlstads Universitet.

Vänsterpartiets viktigaste fråga i valet är att förbjuda vinster i välfärden. Jonas Sjöstedt presenterade i sitt tal på Almedalen Vänsterpartiets förslag om hur välfärden ska utvecklas efter att vinster förbjudit. Han lyfte att personalen själva ska få möjlighet att förvalta och utveckla verksamheten utifrån ett brukarperspektiv och att det marknadsinspirerande styrsystemet New-public managment ska avskaffas och nya modeller för mer demokratiskt styrning tas fram.

För att genomföra det behövs ett Center för välfärdsutveckling med syftet att samla och sprida forskning och erfarenheter om alternativ till New-public manegment och som kan vara vara ett stöd för kommuner, landsting och välfärdsutövare att utveckla icke vinstdrivande verksamhet.Vänsterpartiet i Värmland anser att kunskapen för att bedriva ett sådant forskningsarbete finns på Karlstads universitets Centrum för tjänsteforskning, och att Center för Välfärdsutveckling därför bör förläggas där. Centrum för Tjänsteforskning är ett av världens främsta forskningscentra med fokus på tjänster och värdeskapande genom tjänster. Det är ett mångvetenskapligt forskningscentra vid Karlstads universitet som strävar efter att vara i framkanten av den internationella forskningsfronten.

Här kan du läsa förslaget om Center för Välfärdsutveckling.

Här hittar du Valplattformen.

Hakan_anne-marie_bearbetad

Anne-Marie Wallouch och Håkan Svenneling, kandidater till riksdagen.

Dela den här sidan:

Kopiera länk