Valet 2014

Vänsterpartiet Värmland lanserar jobbmanifest

Igår presenterade Vänsterpartiet Värmland sitt jobbmanifest –  Jobben är inte till salu.  Manifestet lanserades i Hagfors, ett av vänsterns starkaste fästen i länet. Hagfors kommun lyfts också fram som ett gott exempel i manifestet, där det bland annat står att:

”Vi ska som arbetsgivare i kommunerna gå före och visa vägen som vi gör i till exempel Hagfors. Heltid är en rättighet, deltid är en möjlighet. Inga människa ska tvingas jobba delade turer. Bemanningen inom främst äldreomsorgen ska vara så god att man kan arbeta full arbetsdag i ett sträck”

Ett konkret förslag som nämns är att Vänsterpartiet Värmland vill inför Vita Jobb modellen för upphandlingar, från Malmö kommun, för att motverka svart arbetskraft och lönedumnpning.

I manifestet betonas vikten av bättre matchning på arbetsmarknaden, och behovet av en annan ekonomisk politik:

Med Vänsterpartiets ekonomiska politik räknar vi med 1 136 nya jobb i Värmland år 2015 och 1 817 nya jobb år 2017, (40 000 jobb i riket 2015 och 64 000 jobb 2017). Detta är regional statistik från Vänsterpartiets skuggbudget i riksdagen. Vänsterpartiet ger förutsättningar som skapar nya jobb i Värmland!

Genom satsningar i kommunernas välfärd skapas 500 nya jobb år 2015 och 1 144 nya jobb år 2017 vilket innebär 170 nya lärare i skolan och 200 fler undersköterskor i äldreomsorgen. Det gör skillnad!

bild 1 (1)Anne-Marie Wallouch, Håkan Svenneling och Anna Hammar framför Bellmansgården i Ekshärad

Anne-Marie Wallouch, Håkan Svenneling och Anna Hammar framför Bellmansgården i Ekshärad

Dela den här sidan:

Kopiera länk