• Hem
  • Vår politik - r...
sida

Vår politik – riksdagen

Vänsterpartiet är ett parti som arbetar för rättvisa och jämlikhet. Vi är en sammanslutning av tusentals människor som arbetar tillsammans för det målet över hela Sverige på många olika sätt: på torget, i bostadsområdena, i kommunen och riksdagen.

Allt vi gör har samma mål: att förändra samhället, att göra män och kvinnor jämlika, att ta bort klasskillnader och andra orättvisor, att skapa hållbara lösningar. Det är därför vi med stolthet kallar oss för ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund.

Vi arbetar mot rasismen på nätet. Vi tar kampen för trygga arbeten. I varje kommun där vi får inflytande satsar vi för att få bort ungdomsarbetslösheten och ser till att skattepengarna går till välfärden istället för till riskkapitalbolag.

Vi finns överallt där det finns människor som arbetar för rättvisa. Vi vill inte bara se en bättre värld – vi gör något för att komma dit också.

Vänsterpartiets partiprogram, stadgar, program, uttalanden, riksdagsmotioner, kongressbeslut, rapporter och andra dokument kan du hitta på Vänsterpartiets centrala hemsida.


Vänsterpartiet Värmlands representant i riksdagen är Håkan Svenneling.

I sitt riksdagsarbete sitter Håkan i  utrikesutskottet och suppleant i skatteutskottet. Håkan är Vänsterpartiets utrikespolitisk talesperson.

Håkan engagerade sig redan som 14-åring i Vänsterpartiets ungdomsförbund Ung Vänster. Han har under sin tid i politiken haft många olika uppdrag och innan han klev in i riksdagen var han aktiv i kommunpolitiken, bl.a. som gruppledare. Det här är Håkans andra mandatperiod i riksdagen.

Till vardags bor han i en hyresrätt i  Karlstad med sambo och två katter.

Kontaktuppgifter

[email protected]
070-00 185 00
Twitter: @hsvenneling


Vänsterpartiets riksdagsgrupp består av 28 ledamöter. Gruppledare är Maj Karlsson.

Dela den här sidan:

Kopiera länk